LinkedIn je spletno družabno omrežje, kjer si lahko zgradimo svojo poslovno spletno identiteto in ostajamo v stiku s sodelavci oz. ljudmi, ki se ukvarjajo z istimi področji kot mi. Spoznavamo poslovne možnosti in priložnosti, spoznavamo podjetja, poslovna področja. Dobivamo lahko zadnje informacije s področja na katerem smo tudi sami. LinkedIn je največje poslovno družabno omrežje s 300 milijoni člani v več kot 200 državah po celem svetu.

Cilj, ki si ga je zadal LinkedIn je preprost. Želi povezati strokovnjake z vseh področij in celega sveta tako, da bi postali še bolj produktivni in uspešni. S povezovanjem prihajamo v stik s strokovnjaki iz našega področja, z zaposlitvami, novicami in znanjem, ki nam pomaga postati še boljši v tema kar počnemo.

Med drugim je LinkedIn namenjen iskanju zaposlitve saj lahko delodajalci na enostaven način dobijo vpogled v posameznikovo delo, izobrazbo, spretnosti in kompetence.

Tudi iskalci zaposlitve si lahko pomagajo z LinkedIn-om. Na njem lahko poiščejo podjetje, ki jih zanima in pregledujejo profile in znanja, ki jih imajo njihovi zaposleni. Kasneje lahko vzpostavijo stik z zaposlenimi in sprožijo poizvedovanje glede posamezne zaposlitve.

Pri iskanju zaposlitve in mreženju na družabnem omrežju moramo upoštevati
nekatere nasvete:

  1. Naš osebni profil naj bo izpopolnjen z vsemi pomembnimi informacijami: o svoji izobrazbi, izkušnjah, dodatnih spretnostih in dodamo ključne besede, ki se pogosto povezujejo z vašo stroko, tako da bo potencialni delodajalec med brskanjem po spletu lažje naletel na vaš profil.
  2. Pri vključevanju v posamezne skupine bodimo pazljivi saj s tem nekaj sporočamo trenutnemu ali potencialnim delodajalcem.
  3. Profil uporabljamo za mreženje znotraj (in zunaj) našega strokovnega področja in ne samo ko iščemo zaposlitev. Socialno mrežo bomo lažje in bolje vzpostavili, če jo bomo gradili sproti.
  4. Naše objave naj kažejo naše dosežke in naš doprinos k podjetju.
  5. Sodelujmo v forumu in odgovarjajmo na vprašanja z našega področja in s
  6. tem pokažimo svoja znanja in izkušnje.
(Skupno 200 obiskov, današnjih obiskov 1)