Facebook je spletno družabno omrežje namenjeno, druženju, komunikaciji, zabavi, učenju in še čemu. S prijavo si ustvarimo račun ali profil, ki ga lahko opremimo z osebnimi podatki in s slikami, ki jih želimo deliti z izbranim krogom ljudi. V Facebooku lahko poiščemo svoje znance, prijatelje oz. druge ljudi, s katerimi bi želeli vzpostaviti stike, in jih dodamo med “prijatelje”.

Z našimi prijatelji lahko delimo sporočila, slike, videoposnetke, povezave itd. Lahko ustvarimo skupine, v katerih so samo “izbrani” uporabniki in z njimi delimo dokumente, slike, sporočila itd. Komu bomo dovolili dostop do naših objav, je naša odločitev. Lahko so na voljo za vse uporabnike Facebooka, za skupino naših “prijateljev”, samo za nas ali pa za določen krog ljudi, ki jih lahko poljubno izbiramo. Poleg “navadnih” uporabnikov lahko na Facebooku najdemo večino podjetij, društev, organizacij in ostalih interesnih skupin.

Objavljamo lahko:
  • Zid – je prostor vsakega uporabnika Facebooka, kjer mu lahko njegovi prijatelji pošiljajo sporočila.
  • Dregljaje – omogočajo uporabniku pošiljanje virtualnih dregljajev drugim uporabnikom.
  • Slike – fotografske albume in slike brez omejitve števila slik. V nastavitvah zasebnosti lahko določimo, kdo vse lahko te slike gleda.
  • Fotografije, na katerih je mogoče tudi označiti ljudi, ki so na njih.
  • Video – različne video posnetke, ki jih lahko damo tako na svojo kot na prijateljevo stran.
  • Status – objavljamo lahko, kje se nahajamo, kaj počnemo in kako se počutimo.
  • Darila, ki omogočajo uporabnikom pošiljanje virtualnih daril prijateljem (ta virtualna darila so nato tudi vidna na profilu prijatelja, ki mu je darilo poslano). Vsako darilo stane $1.00, poleg njega pa je mogoče pripisati tudi sporočilo.

Uporabniki lahko na strani poleg besedila, slik, video, daril objavijo tudi internetne povezave do posameznih spletnih strani.

Povezava do strani – Ustvarjanje uporabniškega računa na družabnem omrežju Facebook

(Skupno 1.528 obiskov, današnjih obiskov 1)