LinkedIn je spletno družabno omrežje, kjer si lahko zgradimo svojo poslovno spletno identiteto in ostajamo v stiku s sodelavci oz. ljudmi, ki se ukvarjajo z istimi področji kot mi. Spoznavamo poslovne možnosti in priložnosti, spoznavamo podjetja ter poslovna področja. Dobivamo lahko zadnje informacije s področja, na katerem smo tudi sami. LinkedIn je največje poslovno družabno omrežje s 300 milijonov članov v več kot 200 državah po celem svetu.

Cilj, ki si ga je zadal LinkedIn, je preprost. Želi povezati strokovnjake z vseh področij in celega sveta tako, da bi postali še bolj produktivni in uspešni. S povezovanjem prihajamo v stik s strokovnjaki iz našega področja, z zaposlitvami, novicami in znanjem, ki nam pomaga postati še boljši v tem, kar počnemo.

Med drugim je LinkedIn namenjen iskanju zaposlitve, saj lahko delodajalci na enostaven način dobijo vpogled v posameznikovo delo, izobrazbo, spretnosti in kompetence.

Tudi iskalci zaposlitve si lahko pomagajo z LinkedInom. Na njem lahko poiščejo podjetje, ki jih zanima, pregledujejo profile in znanja, ki jih imajo njihovi zaposleni. Kasneje lahko vzpostavijo stik z zaposlenimi in sprožijo poizvedovanje glede posamezne zaposlitve.

Pri iskanju zaposlitve in mreženju na družabnem omrežju moramo upoštevati nekatere nasvete:

  1. Naš osebni profil naj bo izpolnjen z vsemi pomembnimi informacijami: o naši izobrazbi, izkušnjah, dodatnih spretnostih in dodamo ključne besede, ki se pogosto povezujejo z našo stroko, tako da bo potencialni delodajalec med brskanjem po spletu lažje našel naš profil.
  2. Pri vključevanju v posamezne skupine bodimo pazljivi, saj s tem nekaj sporočamo trenutnemu delodajalcu ali potencialnim delodajalcem.
  3. Profil uporabljamo za mreženje znotraj (in zunaj) našega strokovnega področja in ne samo, ko iščemo zaposlitev. Socialno mrežo bomo lažje in bolje vzpostavili, če jo bomo gradili sproti.
  4. Naše objave naj kažejo naše dosežke in naš doprinos k podjetju.
  5. Sodelujmo v forumu in odgovarjajmo na vprašanja z našega področja in s tem pokažimo svoja znanja in izkušnje.

Povezava do strani  Ustvarjanje uporabniškega računa na družabnem omrežju LinkedIn

(Skupno 1.193 obiskov, današnjih obiskov 1)