Uporaba družabnih omrežij pri delu in v vsakdanjem življenju 

Družabna omrežja so aplikacije, spletne storitve, platforme ali strani, kjer se ljudje družijo – navezujejo družabne stike, se srečujejo, izmenjujejo mnenja, slike, video posnetke, glasbo … Nekatera so zelo splošna, druga pa usmerjena v eno dejavnost, določeno skupino ljudi, interese … V slovenščini za družbena omrežja uporabljamo različne besedne zveze: družabna, družbena, socialna omrežja. Večinoma so to res družabna omrežja, služijo torej druženju …, hkrati pa, nekatera bolj, druga manj, močno vplivajo tudi na družbene razmere, izražajo družbene konflikte, vplivajo na javno mnenje … torej so tudi družbena. Gre za različne prevode angleškega termina Social Media. Tudi v lektorskem društvu so mnenja deljena, saj nekateri zagovarjajo besedno zvezo družbena omrežja, ki pa se redkeje uporablja.

Video – Družabna omrežja

Kaj so družabna omrežja?
  • mreža oseb, ki se med seboj poznajo, imajo skupne značilnosti in se družijo
  • družabne storitve na svetovnem spletu, uporabniki so povezani v virtualne skupnosti, ki jim omogočajo spletno druženje
Kako delujejo in kaj omogočajo družabna omrežja?

Uporabniki se preko spleta med seboj povezujejo in sprejemajo prijateljstva. Uporabniki – prijatelji na svojih osebnih profilih objavljajo svoje dejavnosti, slike …, s katerimi se predstavljajo, povezujejo, izmenjujejo informacije in tako sodelujejo v skupnosti.

V spletni učilnici lahko uporabniki portala OSV  pridejo do številnih informacij, in sicer informacij kako, kdaj in kje uporabljati družabna omrežja.

(Skupno 2.925 obiskov, današnjih obiskov 1)