Včasih želimo pošiljko (npr. pogodbo, prošnjo, pismo s pomembnimi fotografijami) poslati kot priporočeno pošiljko – to je pošiljka, za katero pošta izda potrdilo o sprejemu, naslovnik pa njen sprejem potrdi s podpisom.

Video – Kako izpolnimo potrdilo o oddaji pošiljke?

Potrdilo o oddaji pošiljke je sestavljeno iz dveh delov, zgornji del izpolni pošiljatelj, spodnji del pa poštni delavec.

Zgornji del potrdila (levo stran) izpolni pošiljatelj, ki napiše ime in priimek osebe/naziv ustanove/podjetja, njen/njegov naslov, poštno številko in naziv pošte.

Na desni strani so navedene posebne storitve, s katerimi se odločimo, kako želimo, da se naslovniku pošiljka izroči. Obkrožimo lahko naslednje storitve: Osebna vročitev, Povratnica, Prednostno.

V rubriko Odkupnina lahko napišemo znesek za odkupnino, a le v primeru, če pošljemo kaj takega, kar mora naslovnik plačati.

Pri vrednejši pošiljki navedemo tudi njeno vrednost, za primer, če se pošiljka izgubi.

V primeru, da želimo imeti le potrdilo, da smo pošiljko res oddali, potem nam ni potrebno obkrožiti nobene od posebnih storitev.

Spodnji del potrdila izpolni poštni delavec, in sicer napiše sprejemno številko pošiljke, maso pošiljke in poštnino, ki je odvisna od mase pošiljke. Poštni delavec se tudi podpiše in da žig pošte.

Primer izpolnjenega potrdila o oddaji pošiljke

Priporočamo

Poštni uslužbenec nam izroči potrdilo o oddaji pošiljke. Dobro je, da ga shranimo, dokler naslovnik ne dobi pošiljke.

Več informacij dobite na:
(Skupno 18.555 obiskov, današnjih obiskov 2)