Pokazali bomo postopek registracije našega računa, prijave in objave prispevka v forumu, ki se nahaja na spletnih straneh RTV Slovenije – http://www.rtvslo.si/forum. Zelo podoben postopek je tudi pri ostalih forumih.

  1. Odpremo brskalnik in v naslovno vrstico vpišemo http://www.rtvslo.si/forum.
  2. Pred prvo uporabo se moramo na forum registrirati. S tem postopkom bomo dobili uporabniško ime in geslo, s pomočjo katerih se bomo na forum v bodoče prijavljali. Kliknemo na povezavo Registracija – http://www.rtvslo.si/registracija in izberemo prvo ponujeno možnost Registracija z MMC RTV SLO (druga nam omogoča, da se registriramo z našim Facebook računom, tretja pa s Twitter računom).
  3. Vpisati moramo podatke, ki so potrebni za odprtje našega računa in kliknemo gumb Registriraj.
  4. Po uspešno opravljeni registraciji bomo po elektronski pošti prejeli sporočilo, s katerim bomo lahko aktivirali naš uporabniški račun. To storimo s klikom na povezavo, ki se nahaja v elektronski pošti.
  5. Po uspešni registraciji računa se lahko na forum prijavimo z uporabniškim imenom in geslom, ki smo ga uporabili pri registraciji.
  6. Po uspešni prijavi poiščemo forum, na katerem želimo sodelovati. Na večini forumov imamo poleg možnosti odgovarjanja še možnost zasebnega sporočila avtorju, ki ni vidno ostalim udeležencem, in možnost prijave neprimerne vsebine administratorju foruma. Če želimo sodelovati v pogovoru, kliknemo Odgovori.
  7. V obrazec vpišemo naš odgovor in kliknemo gumb Objavi.
  8. Zdaj pa kar poskusite še sami.
Seznam nekaterih bolj ali manj znanih slovenskih forumov:
(Skupno 372 obiskov, današnjih obiskov 1)